2019 vízválasztó évnek számít - először adnak ki több prémium tankot, mint normált

2019 vízválasztó évnek számít - először adnak ki több prémium tankot, mint normált

A World of Tanks története során ez az első év, amikor több prémium egységet adnak ki a játékhoz, mint normált.

A World of Tanks története során 2019-ben fordulhat elő először, hogy több prémium tank kerül be a játékba, mint normál. Idén a francia kerekes járművekkel öt darab, a svéd közepesekkel pedig további három egység került be a játékba. Név szerint ez a nyolc az AMD 178B, a Hotchkiss, a Lynx 6x6, az EBR 90, az EBR 105, az UDES 14, az UDES 16 és az UDES 15/16.

Ehhez képest prémiumból összesen kilenc darab idáig, és még legalább ennyi került bejelentésre. Idén bekerült a játékba a HWK 30, az EBR 75, a T-103, az Emil 1951, a Lansen C, a TS-5, az M41D, az M10 RBFM és a King Tiger Captured. Ebből a listából a Chieftain és a Type 59 G kimaradtak, hiszen előbbi egyedi tanknak számít, utóbbi pedig inkább egyfajta skin, mint önálló tank, -eltekintve attól az apró részlettől, hogy 25.000 aranyba került.

Prémium tankok, amik idén kerülnek kiadásra

Gendron-Somua
Skoda T 27
T78
T-116
VK 75.01 (K)
T54E2
A43 BP Prototype
M4A1 FL 10

Természetesen innen is kimaradtak olyan egységek, mint például a Tiger 217, a T-44 ltwt. és a Rotfuchs, amiket ugyan bejelentettek, de azóta semmi hírt nem kaptunk róluk. Továbbá kimaradtak olyan egységek, mint a King Tiger 8.8, ami remélhetőleg valójában a King Tiger Captured volt, és ez a rengeteg közzétett adat és kép csak félreinformálás volt, -legalábbis szeretnénk ebben hinni. Végül pedig kimaradtak az olyan egységek is, mint az Object 777 vagy épp az ST-II, amik tier IX-es egyedi tankok lesznek, így nem számítanak a prémium kategóriába.

Mi a következménye mindennek?

Bár elsőre biztosan negatív lecsengésű, hogy a normál ágakat látszólag elhanyagolja a Wargaming, ugyanakkor két szempontot figyelembe kell venni, ha a prémium tankok kérdéséről akarunk vitázni. Az első, hogy vajon rombolják-e a játékélményt? Erre a kérdésre nehéz választ adni, mert egyes prémium tankok -mint például az Panhard EBR 75 és a King Tiger Captured- kétség kívül erősebbek azoknál, mint amikkel a fejlesztési ágakon találkozhatunk, de a túlnyomó többségük szinte észrevehetetlenek a csatákban.

A második szempont, hogy a Wargamingnek megéri-e prémium tankokat kiadnia a normál egységek helyett? A válasz itt sem egyértelmű. Ha csupán a közvetlen bevételt nézzük, akkor természetesen igen, ugyanis a Wargaming jelenleg egy-egy virtuális pixel tankot minimális erőforrások befektetésével hozhat létre, és adhatja el egy AAA kategóriás játék árán.

Azonban figyelembe kell vennünk azokat az aspektusait is ennek az üzletpolitikának, aminek egyértelműen hatása van a játékosszám stagnálására, -időnkénti csökkenésére. Ha a rendelkezésre álló információkat vesszük, akkor bizton kijelenthető, hogy 2019 vízválasztó év lesz a World of Tanks történetében, és talán most jött el az a pont is, amikor komolyan elkezdhetünk aggódni a játék jövőjéért.

Mit gondolsz a témáról? Szerinted valóban vízválasztó évnek számít 2019, vagy ez még továbbra sem az a pont, ahol aggódnunk kellene a játék jövője miatt?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.