Újabb csapás érte a fnaticot: KRIMZ lemarad az EPL-ről!

Újabb csapás érte a fnaticot: KRIMZ lemarad az EPL-ről!

KRIMZ nem utazhat Düsseldorfba, akadémiajátékos helyettesíti ma estétől a Pro League-ben.

Pozitív lett KRIMZ Covid tesztje az ESL Pro League előtt, ezért nem utazhat a csapattal Düsseldorfba – jelentette be a szervezet. Helyét a fnatic Rising 17 éves finn játékosa, Banjo veszi át. KRIMZ Aleksibhez hasonlóan akkor jöhet vissza a kezdőbe, ha negatív lesz a tesztje. A szervezet szerint ez még azt is jelentheti, hogy visszatér az A-csoport valamelyik mérkőzése előtt vasárnapig, de pontos részleteket nem közöltek.

A fnaticot az utóbbi két hétben még az ág is húzza, Smooya kirúgása és Brollan esetleges eligazolása miatti kispadra ültetése óta a felállás szinte naponta változik. Először Peppzor és regali – két fnatic risingos – került a megüresült helyekre, majd három sikertelen RMR-selejtezős szereplés után regalit a csapat nélkül tengődő poizon váltotta. Vele már sikerült az utolsó kvalifikáción átjutniuk, ezért csereként nevezték őt is az ESL Pro League-re.

Azonban KRIMZ megbetegedése miatt újfent kérdésessé vált mire képes a fnatic egy olyan csoportban, ahol a G2, a MOUZ, a NIP és az Entropiq számítanak esélyesnek a továbbjutásra. Brollant szintén csereként nevezte a fnatic az EPL-re, de láthatóan fel sem merült a visszatérése az aktív felállásba. Sam Mathews, a fnatic CEO-ja a bejelentés alatti kommentekben egy ezzel kapcsolatos kérdésre nem válaszolt, de a CS:GO csapat általános problémáiról azt mondta: „Van, ami a terv része, van, ami nem. Ugyanolyan elkötelezettek vagyunk a CS:GO iránt, mint bármikor.”

A fnatic felállása az EPL-en

Alex "⁠ALEX⁠" McMeekin
William "⁠mezii⁠" Merriman
Valentin "⁠poizon⁠" Vasilev
Peppe "⁠Peppzor⁠" Borak
Matias "⁠Banjo⁠" Kivistö

Jamie "⁠keita⁠" Hall (edző)

Az ESL Pro League 15. szezonja már elindult az A-csoporttal: 12:30-tól a G2 és a LookingForOrg, 16:00-tól az Entropiq és a torzsival játszó MOUZ, 19:30-tól pedig a NIP és a fnatic csapnak össze. A ligát szokás szerint magyar nyelven követhetitek az esport1tv Twitch csatornáján, ne maradjatok le róla!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!