FaZe–G2 rangadó is lesz a World Final nyitómeccsei között

FaZe–G2 rangadó is lesz a World Final nyitómeccsei között

Abu-Dzabiban búcsúzik a Counter-Strike mezőnye 2022-től. Tartsatok velünk a magyar közvetítésen az év utolsó versenyére is!

Egy hét múlva ilyenkor már javában zajlani fog az év utolsó nagy tornája, a BLAST Premier World Final. Abu-Dzabiban a világ legjobb csapatai (és az OG) csapnak össze, hogy eldöntsék, melyikük a legjobbak legjobbika. Az esemény végén az Etihad Arénában többezer néző szeme láttára koronázzuk meg a győztest december 18-án. De ne rohanjunk ennyire előre, nézzük, kik vesznek részt egyáltalán ezen a tornán!

A-CSOPORT

FaZe
Liquid
Outsiders
G2

B-CSOPORT

NAVI
Vitality
OG
Heroic

A fenti nevek alapján egyáltalán nem vitás, hogy a World Final mezőnye kemény. Az OG az egyetlen, aki kissé kilóg, mert nem zavartak túl sok vizet idén, de BLAST-partnerként a csoportkörös szerepléseik is elegendőek voltak ahhoz, hogy kijussanak. Ezen sajnos már nem lehet változtatni, pedig egy Cloud9 vagy MOUZ pár fokkal izgalmasabb lenne. Így viszont borítékolható, hogy a csoportjukból a többiek jutnak tovább a rájátszásra.

Ennek ellenére lesz miért izgulni, főleg az egyenesági-kieséses szakaszban. A FaZe szeretne túllépni az utóbbi hónapok nehézségein. A Liquid mint Észak-Amerika utolsó reménysége éhezik a győzelemre, ahogyan a nemzetközi Vitality-projekt is szeretné biztosítani helyét a csúcs közelében. A Major-bajnok Outsiderst nem láthattuk Rio óta, ezért kíváncsian várjuk, merre tovább nekik. Ugyanez a kérdés a NAVI és a Heroic kapcsán is. Előbbi hatfős felállással fog kísérletezni Abu-Dzabiban, utóbbi stavn helyett k0nfiggal indul most. A G2 pedig... nos, ők még mindig a G2, úgyhogy pár Gigachad HooXi mémen túl sok jóra nem számítunk felőlük – Koppenhágában sem tűntek valami ígéretesnek.

A verseny külön érdekessége lesz, hogy most láthatjuk először akcióban nemzetközi tier 1 LAN-on Anubist Dust2 helyén, valamint az új M4-metát és AWP-t. Az új pályának – finoman fogalmazva – vannak problémái, de a vétókat biztosan fel fogja dobni, hogy ki és mit mer majd kockáztatni.

KÖZVETÍTÉS, MENETREND

Kövesd élőben a BLAST Premier World Finalt magyar nyelven az Esport1TV Twitch csatornáján az alábbi menetrend szerint:

December 14. – szerda
07:00 - Outsiders vs Liquid
10:00 - FaZe vs G2
13:00 - Heroic vs OG
16:00 - NAVI vs Vitality

December 15. - csütörtök
07:00 - A-csoport alsóág
10:00 - A-csoport felsőág
13:00 - B-csoport alsóág
16:00 - B-csoport felsőág

December 16. - péntek
12:30 - Negyeddöntő #1
16:00 - Negyeddöntő #2

December 17. - szombat
12:30 - Elődöntő #1
16:00 - Elődöntő #2

December 18. - vasárnap
09:00 - Showmatch
11:00 - Döntő

Borítókép: HLTV
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!