HLTV Top 20: Nem számított az ellenfél Mr. Konzisztenciának

Ropz első éve a FaZe-ben nem is sikerülhetett volna jobban egyénileg.

Folytatódik a HLTV Top 20 leleplezése, méghozzá azzal a ropzzal a 8. helyen, aki ezúttal már zsinórban ötödjére került fel a listára. A FaZe játékosának hatása a szerveren sok játékosban keltett irígységet 2022-ben – teljesen jogosan. Stábunk pedig messziről látta jönni, hogy a krémek krémje között fog szerepelni a neve egy ilyen fenomenális év után.

ropz #8

Ropz egy évvel ezelőtt csatlakozott a FaZe-hez, ahol ismét karrigannel, korábbi sikereinek kovácsával játszhatott együtt. Érdekesség, hogy nem sokkal az érkezésének bejelentése után a HLTV a 18. helyre tette ropzot a 2021-es listán, amire karrigan úgy reagált, „idén előrébb lesz”. Nos, nem kicsit lett igaza a kapitánynak, hiszen ropz egészen a 8. helyig menetelt a 2022-es HLTV Top 20-on a megbízható játékának és a rendkívüli teherbírásának köszönhetően, amit már jó korán, az IEM Katowice fináléjában alátámasztott:

Ropz 8. helyének kulcsát olyan statisztikákban kell keresni, minthogy egy legértékesebb és négy kivételesen értékes játékos címmel lett gazdagabb az év során, valamint nagyon jól tudta tartani a szintjét attól függetlenül, hogy hol és ki ellen játszott. Ha csak a ratingjét nézzük: a teljes év során 1,14 volt az átlaga, ahogyan top 5 csapatok ellen is. Ha a nagy tétmeccseket nézzük, akkor 1%-kal, ha az elit tornák rájátszásait, akkor 3%-kal volt rosszabb ennél az éves átlagnál.

Mindezt úgy érte el a 23 éves, hogy több ilyen meccset és pályát játszott a FaZe, mint bárki más. Ennek a konzisztenciának és magas átlagnak köszönhetően előzhette meg például stavnt és ksceratót is. Ők ugyan magasabb csúcspontokat értek el az év során, de közel sem voltak ennyire stabilak a legfontosabb mérkőzéseken. Az a 7 játékos, aki viszont meg tudta előzni Mr. Konzisztenciát, nos, ők mind annyira magas számokat hoztak 2022-ben – még ha picit ingadozva is –, hogy nehéz lett volna tisztes vitát rendezni abból, hogy ropz eléjük kerül.

MERÉSZ TIPPEK

A HLTV szokásához híven megkérdezte a játékosokat, hogy 2023-ban szerintük melyik újonc fog marandót alkotni. Ropz, mint előtte oly sokan, egy ukrán AWP-st választott, de nem azt, akire gondolnál! Az immáron a NIP-ben játszó headtr1ck helyett ugyanis a B8 játékosát, r1nkle-t emelte ki. Elmondása szerint rengeteget játszottak a B8 ellen gyakorlómeccseken és néha szabályosan feltörölte velük a padlót az AWP-s és csapata: „valamiféle személyes vendettává vált a dolog ellenük, mindig a legjobbat próbáltuk nyújtani ezek ellen a fiatalok ellen, akik úgy játszottak, mint a 2018-as Astralis”.

A HLTV TOP 20 EDDIG

20. Jame
19. yuurih
18. Spinx
17. frozen
16. b1t

15. YEKINDAR
14. huNter-
13. rain
12. blameF
11. Twistzz
10. stavn
9. kscerato
8. ropz

Borítókép: HLTV
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!