Ezekkel a játékokkal száll harcba a Microsoft a Sony ellen

Ezekkel a játékokkal száll harcba a Microsoft a Sony ellen

Több program is szóba került, van amelyik már nemsokára érkezik, de olyan is akad, amelyik a fejlesztés elején jár.

A Microsoftnál rengeteg dolog történik most egyszerre, ott van a huzavona az Activision Blizzard felvásárlás körül, emelt a konzoljai és játékai árán, kirúgott rengeteg munkatársat, közben pedig folyamatosan dolgoznak a következő nagy Xbox first party címeken. A Redfall várhatóan májusban érkezik, a Starfield megjelenési ablaka is 2023-ra tehető, most pedig újabb hírek érkeztek arról, hogy mi követheti ezeket a programokat.

A VGC legutóbbi podcastjéban Andy Robinson főszerkesztő azt nyilatkozta, hogy a Starfield megjelenése után az Avowed és a Hellblade 2 lesznek a következő nagy Xbox first party címek, amik megjelennek, a Fable pedig csak most lépett be a teljes gyártásba. Aki már nagyon várja a Fable megjelenését, csalódnia kell, a fejlesztés során rengeteg akadályt kell a készítőknek megugrania, emiatt még mérföldekre van a megjelenéstől – legalábbis Robinson információi szerint. A társműsorvezető Jordan Miller hozzátette, hogy a Playground Games által fejlesztett cím leírásakor gyakran felmerült a „Witcher-szerű” kifejezés.

Ezen kívül még két cím került szóba, méghozzá a Perfect Dark és az Everwild. Azok számára, akik nagyon várják ezt a két programot, csalódniuk kell, sajnos egyik játék sincs közel a megjelenéshez. Mostanában nagyon sok projektről halljuk azt, hogy fejlesztési problémákkal küzd, elég csak a Skull & Bonesra, a The Day Before-ra, a Redfallra, a Fable-re, a Dead Island 2-re gondolni, és akkor ezek még csak példák az elmúlt néhány hétből. Ebben a cipőben jár a Perfect Dark is a pletykák szerint, megjelenése a következő Tomb Raider játék után várható. A Reset Era nevű lelkes játékfórum egyik tagja szerint – aki korábban a fejlesztő Crystal Dynamicsról, valamint a Marvel's Avengersről is pontos információkkal szolgált – az új Tomb Raider-játék aktív fejlesztés alatt áll, míg a Perfect Dark fejlesztése bizonyos problémákkal küzd. Hozzátették, hogy a két említett megjelenés között legalább egy év szünetre számítanak. A Perfect Dark a 2018-ban alapított Microsoft-stúdió, a Darrell Gallagher által vezetett The Initiative első projektje. A játékot állítólag Unreal Engine-ben fejlesztik, és a 2020-as the Game Awardson kaptunk hozzá egy bejelentő trailert is.

Szeretnél nyerni Call of Duty: Modern Warfare 2-t? Akkor irány az Esport1 vadonatúj közösségi játéka!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!