Gaming: Milliárdos biznisz, mégis meg kell húzni a nadrágszíjat

Gaming: Milliárdos biznisz, mégis meg kell húzni a nadrágszíjat

Csütörtökön osztotta meg munkavállalóival a cég, hogy most már saját bőrükön érzik majd a gazdasági világválság következményeit.

Minden tekintetben behúzta a féket az az Epic Games, amelyik többek között a Fortnite-nak és az Unreal Engine-nek köszönhetően a gaming iparág egyik legfontosabb szereplőjévé válhatott. Milliárdos árbevételek ide, egyébként veszteséges Epic Games Store oda, eddig a cég alkalmazottainak nem kellett saját bőrükön megtapasztalni azt, hogy milyen érzés, ha megszorítások között kell létezni. Na ennek a korszaknak vége, ugyanis Jacob Wolf jelentéséből kiderül, hogy a vezetőség elkészített egy tervet, amely az egész szervezetet alapjaiban mozgatja meg.

Mire számíthatnak az Epic Games alkalmazottjai?

A globális gazdasági helyzet, amelyet nyugodtan lehet világválságnak nevezni, rányomja majd a bélyegét a jövőben a munkavállalók hétköznapjaira. Az Epic azonnali hatállyal beszünteti az új munkaerő toborzását (bár azt ők is kijelentették, hogy a kilépőket mindenképpen pótolni kell), avagy egy darabig biztosan nem vesznek fel új jelentkezőket. Emellett a már meglévő alkalmazottakat átszervezik úgy, hogy a lehető leghatékonyabban és legolcsóbban működhessen tovább a vállalat. Végül bevezetnek olyan programokat és protokollokat, amelyek összességében csökkentik a cég kiadásait. Ez azért egy hatalmas dolog, ugyanis az Epic Gamesnél az alapítás óta ez az első ilyen program, amely kényszerhelyzetből fakadó költségcsökkentésben csapódik le.

A korábbi hetekben és hónapokban több nagyobb vállalat jelentette be, hogy megválik az embereitől. Az EA, a Ubisoft és a Take Two után beállt a sorba az Epic Games is, lehet tippelni, hogy melyik óriás lesz a következő.

AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

Kövess Minket!



Gaming - Idén is kiosztották az Év E-sportolója díjakat

Kilencedik alkalommal adták át a K&H „Az Év E-sportolója 2023” díjakat. Évről évre azok a magyar sportolók jogosultak az elismerésre, akik hazai vagy nemzetközi csapatban képviselik a sportágat. Idén 18 kategóriában vehették át érdemeiket a digitális sport legjobbjai.