Íme minden idők legrealisztikusabb FPS-játéka!

Íme minden idők legrealisztikusabb FPS-játéka!

Csak egy kis indie cég fejleszti. A látottak alapján hatalmas potenciál van bennük.

Tavaly ősszel a francia indie fejlesztő, Alexandre Spindler egy különleges játékból tett közzé egy rövid videót Twitterre. Az akkor még névtelen játék különlegességét a kamera szöge adja, ugyanis egy testkamerán keresztül szemléljük a világot. A hátborzongatóan fotorealisztikus felvételt több mint 35 ezerszer retweetelték – a klip lenyűgözte többek között Neill Blomkamp filmrendezőt is. Ez nem meglepő, rengetegszer káprázik a szemünk, sokszor érezzük úgy, mintha valódi felvételeket néznénk.

Spindler és stúdiója, a DRAMA most egy hosszabb videóval hivatalosan is bejelentette a játékot, amely az Unrecord címet kapta, és egy taktikai shooter lesz. A kameraszög nem véletlen, a játék leírása alapján „Az Unrecord egy egyjátékos FPS, amely egy rendőr történetét meséli el a testkamerája szemszögéből. Miközben egy összetett ügy megoldásán dolgozol, taktikai és nyomozói képességeidet kell használnod a siker érdekében.” Megjelenési dátuma még nincs, de a Steam oldalát itt éred el.

A játék Unreal Engine 5-ben készül, és összetett párbeszédekkel, innovatív játékmechanikával, kemény erkölcsi dilemmákkal és egyedi lövöldözős rendszerrel teszi még egyedibbé az élményt. És bár a klipp szinte végig akcióból áll, maga a játék a a történetmesélést helyezik előtérbe. „A játékosnak számos bűnügyet kell majd felderítenie, és sokszínű karakterekkel találkozik majd. A játék cselekménye és bemutatása központi szerepet kap a játékélményben, és a játékosok számos játékmenet-szekvenciára, valamint számos cselekménybeli fordulatra számíthatnak.” Ismerve a francia krimik zsenialitását, remek történetre számítok, és a fejlesztő is azt mondta, hogy a történet egy detektívregényhez vagy thrillerhez hasonlít. Ez utóbbiban egyébként szerintem a hangulat is sokat segít. A zene hátborzongató, a kihalt raktárépület pedig tökéletes terep a feszültség megteremtésére és megtartására.

A fő attrakció mégis a hiperrealisztikus testkamerás megjelenés. A hatást erősíti a domború kamera és az, hogy az ellenség arca ki van kockázva, így tényleg olyan érzésünk van, mintha egy valódi felvételt néznénk. A másik, ami ehhez a hatáshoz hozzájárul, az a játékos karakter kezeinek szabad mozgása, ami a fejlesztő szerint egy eredeti célzási rendszerrel valósul meg, amely lehetővé teszi a korlátlan kézmozgást. A környezet nyers hűsége pedig megalapozza az egészet. A fejlesztő szerint az Unrecord mégsem egy valósághű szimulációnak készült.

„Az Unrecord egy narratív játék, amely a realisztikus FPS-játékokból merít ihletet. Úgy lehetne leírni, mint a Firewatch és a Ready Or Not keverékét. A realizmus nem rögeszme, hanem inkább az univerzum szerves része, így az Unrecord nem szimulációs játék lesz” – olvasható a játék hivatalos oldalán található GYIK-ben.

Az egyetlen kérdőjel, ami megfogalmazódott bennem is a játékkal kapcsolatban, az az időzítése. Egy testkamerás lövöldözős játék kiadása egy olyan időszakban, amikor sok botrány lát napvilágot rosszul elsült rendőri akciókról, amelyekről készült valós testkamerás felvételek bejárják az internetet, valószínűleg sok játékos számára negatív érzéseket kelt.

A Studio Drama a trailer mellett képeket is közzétett a játékról, amit az alábbi fényképre kattintva megtekinthetsz galériánkban.


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

Galéria

Kövess Minket!