MSI: Játszhatatlan a versenyre kiadott patch

MSI: Játszhatatlan a versenyre kiadott patch

Hamarosan itt az első nemzetközi verseny, de nem mindenki elégedett a környezettel.

Már nem kell sokat várni rá, május másodikán veszi kezdetét a 2023-as League of Legends idény első nemzetközi versenye, a Mid-Season Invitational. Mivel már két hét sincs addig, egyre több információt tudunk meg a tornáról. A lebonyolítás már régóta ismert, amitől azt várhatjuk, hogy még nagyobb izgalmakat hoz, az is kiderült, hogy két hős nem lesz választható senki számára, a résztvevők közül pedig is kettő hiányzik. A VCS, vagyis a vitenámi bajnokság első helyezettje, valamint az LEC másik csapata a G2 mellett. Mindkettő versenysorozat a hétvégén ér véget, ekkor lesz végleges az MSI mezőnye. Közben a Riot is készül a londoni összecsapásra és kiadta a 13.8-as MSI-patchet, ami azonban nem nyerte el mindenki tetszését.

A legutóbbi videójában egy kisebb BabyRage-t tolt a korábbi edző és e-sport személyiség, aki jelenleg a FlyQuest tartalomgyártója, LS. A patchet minden idők leghaszontalanabb MSI-frissítésének nevezte. A népszerű tartalomkészítő azért van ilyen véleményen, mert szerinte hiányoznak a kompetitív egyensúlyi változások, ami szerinte abszolút vicc. A patch tíz hőst buffolt, ötöt pedig nerfelt, emellett csak egy tárgyat, a Cosmic Drive-ot változtatta meg. Ráadásul egyik változás sem volt különösen drasztikus.

Pont ez aggasztja LS-t, ugyanis meg van győződve arról, hogy ez egyáltalán nem rázza majd fel a metát. „Ez a patch használhatatlan. Ha a legnagyobb viccnek számító patchről akarsz beszélni, amit az elmúlt nem is tudom mennyi idő óta kaptunk, akkor ez az.” Szerinte az egész nem több, mint egy placebo abban az értelemben, hogy a változás illúzióját kelti, de valójában nem változtat semmi lényegesen.

A probléma ráadásul nem most kezdődött, már bő egy hónapja tart. A 13.6-os patch kapcsán is azt mondta, hogy nem sikerült megváltoztatnia a poshadt, stagnáló és depresszív metát, amely négy hónapja nagyrészt változatlan. Persze ez a kompetitív szintet, ezen belül is az MSI-t érinti. A rangsorolt mérkőzések egy egész más kávéház és a közösség már jóval pozitívabban fogadta a változtatásokat. Ennek ellenére LS úgy gondolja, itt volt a tökéletes lehetőség a Riot előtt, hogy komoly változtatásokat és frissességet hozzon, ebben pedig elbukott.


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

Kövess Minket!