Az idei év legjobb Fortnite Battle Royale pillanatai

Az idei év legjobb Fortnite Battle Royale pillanatai

Szép utat járt be idén az Epic Games ingyenes módja. 

Egészen hihetetlen, hogy mennyire bejött a Fortnite készítőinek számítása azzal, hogy az alapjáték mellé megjelentették az ingyenesen játszható Battle Royale módot, ami rövid idő alatt tömegek kedvencévé vált. Most azt nézzük végig, hogy mik voltak idén azok a kulcsmomentumok, amik hozzájárultak ehhez a sikerhez. 

Itt a Fortnite, a legújabb őrület!

Ouml;sszeszedtünk mindent, amit a Fortnite-ról tudni kell.

Még augusztus elején mutattuk be nektek a Fortnite-ot, ami egyedi látványvilágával, vicces fegyvereivel és hamisítatlan hangulatával egyből belopta magát a szívünkbe, ráadásul jövőre –ha minden a terv szerint halad– meg is érkezik a free to play változata, ami garantáltan meg fogja dobni a felhasználói bázist. Szeptember közepén jött a hír, hogy hamarosan elérhetővé válik a játék Battle Royale módja, ami a PUBG-hez hasonló koncepcióban 100 játékost enged egymásnak, csak ebben a mesevilágban csapdákat és építményeket is felhúzhatnak a felhasználók.

Természetesen a Bluehole nem nézte jó szemmel az Epic Games ténykedését, mivel úgy gondolták, hogy azt az érzést másolta le a konkurencia, amit hőn dédelgetett gyermekük, a PUBG nyújtott és nyújt mind a mai napig. Még azt is belengették, hogy bíróságra viszik az ügyet, de ez szerencsére –egyelőre legalábbis biztosan– elmarad. A Fortnite Battle Royale egyébként már a megjelenése első napján elképesztő sikernek örvendett, hiszen több mint 1 millió játékos volt kíváncsi rá.

A legjobb Fortnite Battle Royale killek, amiket eddig láttunk

A legjobb Fortnite Battle Royale killek, amiket eddig láttunk

Innentől kezdve nem volt megállás, hiszen először 7 millió, aztán 10 millió, majd novemberben már 20 millió játékosról számolhattunk be, ami igen komoly fegyvertény. Persze, az Epic Games-nél tudták, hogy a hirtelen fellelkesedett felhasználókat rendesen ki kell szolgálni, ezért össze is rittyentettek nekik egy hangulatos halloweeni eseményt és megígérték, hogy finomhangolásokat végeznek el a játékon belüli fegyvereken, egyéb tárgyakon és a felhasználói felületet is gatyába rázzák.

November végén már arról cikkeztünk, hogy a Fortnite módja a PUBG alternatívájává vált, és sok esetben meg is haladja a Bluehole remekét, hiszen jóval pörgősebb játékélményt biztosít –így jelentősen több akció is van benne–, egyáltalán nem vesz el annyi időt az emberektől és összességében egy hangulatos arcade irányvonalat képvisel. A vállalkozó kedvű játékosoknak össze is szedtünk pár tuti tippet a sikeres elinduláshoz, ami ténylegesen segíthet a kezdeti lépések megtételében.

A Fortnite Battle Royale lenyomta a PUBG-t

Eacute;s kérdés, hogy ez többször is elő fog-e fordulni a közeljövőben..

Közben az Epic Games ígéretet tett arra, hogy a játékban lévő social funkciókat kicsit feltuningolják és ami a legfontosabb, hogy a csapaton belüli gyilkosságokat is szeretnék megállítani, viszont erre még ki kell dolgozniuk a megfelelő megoldásukat. Ezek mellett arra is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy a tűzharcok minél inkább a játéktudásról szóljanak, nem pedig a véletlenszerűségről, hiszen ezzel is tudják aktivizálni a felhasználóikat, hogy minél többet játszanak a játékkal. 

December elején eljutottunk oda, hogy a Fortnite Battle Royale több aktív játékost tudott felmutatni, mint a PUBG, ami valószínűleg párszor még elő fog fordulni, ha így növekszik tovább a mód népszerűsége. A már több hónapja játszó felhasználók érdeklődésének fenntartására a készítők egy igazán őrült, bár limitált ideig játszható 50 vs. 50 módot hoztak a játékba, amit még megfejeltek egy kellemes karácsonyi eseménnyel is, ami persze az alapjátékra is hatással volt. 

Hogy mit tartogat a jövő a Fortnite Battle Royale számára, azt pontosan nem tudhatjuk, de abban biztosak vagyunk, hogy ha így gondoskodik az Epic Games a több tízmilliósra duzzadt felhasználói bázisról, akkor nagy bajunk nem eshet és mellette továbbra is nagyon jól fogunk szórakozni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!