K&H MNEB Múltidéző: Újjáéledtünk, ilyen volt a negyedik évad!

K&H MNEB Múltidéző: Újjáéledtünk, ilyen volt a negyedik évad!

Bár az MN3B harmadik szezonja viszontagságokkal teli volt, a negyedik évadban még nagyobb erővel tért vissza a legnagyobb magyar e-sport verseny!

2021-ben indult, és 2022-ben ért véget a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság powered by K&H legutóbbi versenye, amely folytatta az előző évadok töretlen menetelését, és a COVID-világjárvány után még bővülésre is képes volt. A Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) és a K&H együttműködésével realitássá váló verseny már 2021 novemberében kezdetét vette, és majdnem egy teljes évig, tavaly októberig tartott. Bár a Hearthstone nem, a harmadik évadból hiányzó PUBG visszatért a repertoárba, ezen kívül pedig egy új versenyszámban, a World of Tanksben is összemérhették tudásukat hazánk legjobb e-sportolói. Emellett természetesen nem maradtak el az olyan népszerű játékok sem, mint a League of Legends, a VALORANT vagy a CS:GO. A tavalyi szezonban indult el a K&H új kezdeményezése, az Egyetemi E-sport Kupa, amelynek keretein belül az ország egyetemeinek legjobb csapatai küzdhettek meg egymással!

Az K&H MNEB tavalyi idénye is több ezer játékost érdekelt, az összesen 11 versenyszámban majdnem 7000 játékos, és több, mint 700 csapat indult el. Egyéni játékosok szempontjából a legnépszerűbbnek a HPCL, az egyik legnagyobb hazai FIFA-verseny bizonyult, amelyen több, mint 1605-en vettek részt, míg a együttesek a K&H MNEB PUBG versenyét özönlötték el, ugyanis 233 különböző csapat vett részt a visszatérő játékban, ezzel is mutatva, hogy a hazai közösségnek nagyon hiányzott már egy ilyen bajnokság.

A 2021/2022-es szezonban több, mint 1,1 millióan voltatok kíváncsiak a K&H MNEB és EEK élő közvetítéseire, amely 1,47 millió élő megtekintést és 12,2 megtekintett percet jelentett összesen! Ezúton is szeretnénk megköszönni nektek azt, hogy az első három évad után a negyedik idényben is velünk tartottatok, reméljük, hogy még hosszú éveken keresztül izgulhatjuk végig a magyar e-sport legjobb pillanatait!

És akikért izgulhattunk

A 2021/2022-es szezonban pár dolog megváltozott, ilyen volt a League of Legends és a VALORANT kupák tavaszi, nyári Minorra és őszi Majorre bomlása. Tavaly tavasszal a Team Plague volt a befutó a LoL-minoron, míg a Wonder Stag Esports lett a második, és a Golden Fox kapta a bronzérmet. A nyári tornán a WSE felért a csúcsra, a döntőben a Golden Fox Esports ellen tudtak győzelmet aratni, míg a Lenovo Legion Honvéd éppen, de felért a dobogóra. Ősszel viszont minden megváltozott, ugyanis Réfi "Sekkou" Gergő és a Lenovo Legion Honvéd mindenkit maga alá gyűrt, köztük a tavaszi bajnok Team Plague-et is, míg a harmadik helyet egy másik róka, a KMK Esports húzta be.

VALO-fronton a Rapid Ninjas évéről beszélhetünk. Bár Huszár "hussaR" Bence és társai tavasszal alulmaradtak az iPON Esports ötösével szemben, nyáron meg tudták bosszulni a tavaszi döntőt, az őszi Major-tornán pedig ismét dominálni tudtak. Bár az iPON még tartotta magát a nyári tornán, őszre a legjobb háromban sem találkozhattunk velük, azonban az LLH és a Veni Vidi Vici csapatával igen.

Bár LoL és VALORANT versenyekből hármat is követhettünk, CS:GO-ból "csak" egy őszi kupán vehettek részt a legjobb csapatok. A K&H MNEB CS:GO versenyén tavaly egy új feltörekvő, a teljesen magyar felállással büszkélkedő ONYX lett a befutó, akik a Békéscsabai E-sport Egyesület ellen játszottak a döntőben. A fináléba majdnem bejutott a Mix is, ám végül a BEE be tudta előzni őket.

Az FPS-eknél maradva a PUBG verseny győzteseit is érdemes megemlíteni: itt a nyári kupán a MeetTheWoo volt a befutó, míg a Grindmore és a Békéscsabai E-sport Egyesület sem voltak túl messze a bajnoki címtől. Ősszel azonban az iPON Esports volt a legerősebb, míg a PullUp csapata lett az ezüstérmes, a BEE pedig örökharmadikként itt is bronzérmet szerzett.

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság powered by K&H Rainbow Six Siege versenyét a League of Legends őszi Major harmadik helyezettje, a KMK Esports húzta be, akik egy magabiztos teljesítménnyel verték meg a WnP Esport csapatát. World of Tanks fronton a profi versenyen a TriggR volt a legjobb, a normál versenyen pedig a 3Boys1Cup emelhette magasba a trófeát.

Az autós szimulátorok egyik versenyét, a K&H MNEB Sim Liga GTS-t egy ismerős arc, Blazsán Patrik húzta be, azonban Szarka Zsolt és Mihalidesz Máté végig ott voltak mögötte. IRacingben Tóth Dávid volt a leggyorsabb pilóta, azonban Simon Tamásnak és Leitner Norbertnek sincs min szégyenkeznie, a srácok ugyanis remekül teljesítettek a negyedik szezonban. A Rocket League háza táján két különböző bajnokot avathattunk ősszel és tavasszal, előbbit ugyanis a Budapest Five, utóbbit pedig a Future Esports nyerte meg. A K&H Junior Cupon az MTK Budapest volt a legjobb, azonban a BP5 itt sem volt messze az aranyéremtől. Azonban a mindent eldöntő Szuperkupán ismét a budapestiek voltak a legjobbak, akik a döntőben megverték a Wild Multigaminget, így a 2022-es idény legjobb autósfoci csapatává váltak!

A FIFA háza táján a HUNESZ Masters egyéni versenyének Xbox tornáját Adrian0214 nyerte meg, míg a PS5-ös tornán Gardabenya volt a legjobb virtuális labdazsonglőr. A csapatversenyt, vagyis a FIFA HPCL-t ősszel a Puskás Akadémia FIFA-csapata húzta be, viszont a Trollfoci Hálószaggató Esport és az MTK Budapest is verseny megnyeréséhez. Ősszel aztán a Hálószaggató újult erővel tért vissza, és megverték a Puskást a fináléban, előtte pedig a Lenovo Legion Honvéddal is elbántak.

Így telt tehát a legutóbbi Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság powered by K&H, amely ismét a magyar e-sport legnagyobb ünnepe volt. Tartsatok velünk az idei szezonban is, amelynek tavaszi League of Legends kupája már kezdetét is vette, valamint kövessétek a K&H EEK VALORANT tornáját is!


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!