K&H MNEB-HO: Nem adna a 6. hely alá a Spirit Gaming a Szuperkupán

K&H MNEB-HO: Nem adna a 6. hely alá a Spirit Gaming a Szuperkupán

Örül a ponttáblázaton elért 6. helynek is a csapat, akiknek motivációját egyetlen rosszabb eredmény se szegte.

2022. augusztus 26-27-e között kerül megrendezésre a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság – Hungarian Open 2021-22: Szuperkupa offline döntője a Gamerlandben. 12 csapat küzd meg a kétnapos tornán az 500 000 forint összdíjazású, szezon végi tornán, melyért az együttesek közel 1 évet küzdöttek.

A tornán a ponttáblázat első 10 helyezettje automatikusan ott lehet, míg további 4 csapat egy online, vigaszágas-kieséses rendszer pótselejtezőn csaphatott még össze a hátralévő két férőhelyért. A versenyt megelőzően minden résztvevő csapatot megkerestünk 1-1 interjúval, az eddigieket alább olvashatjátok:

Ezúttal a ponttáblázat hatodikja, a Spirit Gaming mutatkozhat be, akik a teljes évad során stabil teljesítményt tudtak nyújtani, és bár ősszel még épülőben volt a csapat, de tavasszal jobb formáját tudta nyújtani. A csapat tagjai:

  • SieO
  • Nbika555
  • 7hy
  • maixY (csere)

Voltak hullámhegyek és hullámvölgyek a csapat szezonjában, de ez végül az összesített 6. helyre, és így egy automatikus kvalifikációra bőven elég volt. Hogy értékelnétek együtt az őszi és a tavaszi szezonban nyújtott szerepléseteket?

„Igaz, voltak nehéz pillanatok, viszont a motivációnk sosem ment el, még ilyenkor is optimisták maradtunk, és tudtuk, hogy képesek vagyunk a bejutásra. Egy szavunk sem lehet, hisz 6.-ak lettünk, aminek nagyon örülünk, de úgy gondoljuk, egy fokkal jobb is lehetett volna, összességében azonban nem panaszkodunk."

SieO és Nbika az őszi szezon eleje óta a csapat tagja, azonban míg akkor DARKSIDE-dal és Sounddal álltatok ki a meccsekre, tavasszal az ő helyükre a maixY - 7hy duó érkezett. Hogy sikerült érzésetek szerint az összecsiszolódás, milyen a csapaton belüli hangulat, főleg miután kiderült, hogy részt vehettek a döntőn?

„Az elején véleményünk szerint nagyon jól ment, hisz elértük az egyetlen top 4-es helyezésünket a tavaszi Invitationalon ebben a szezonban, a hangulat is megvolt a csapatnál. Egyedül kicsit a szezon vége felé kezdtek úgy történni a dolgok, ahogy nem szerettük volna. A döntőbe jutásért nagyon, de nagyon örülünk, mindannyiunknak ez volt a célja, hogy bejussunk a LAN-ra együtt, szóval boldogok vagyunk."

SieO és Nbika július 9-én, a K&H Junior Cup III döntőjén már megtapasztalhatta az offline körülményeket. Hogy érzitek, mennyiben segíthet az ott szerzett tapasztalat a Szuperkupán?

„Szerintünk SieO-nak nagyon segíthet, hisz ő érezte igazán, milyen is emberek előtt, élőben játszani, miközben bizonyítania is kell. Nbikának inkább edzői szerepe volt, ezért úgy gondoljuk, neki is új lesz nagyon ez az egész 7hy-vel együtt, de SieO biztatja majd őket végig, mint csapatkapitány, az biztos."

Milyen céllal vágtok neki a Szuperkupának, mi az az eredmény, amit mindenképp el szeretnétek érni a versenyen?

„Véleményünk szerint, aminek nagyon örülnénk már, az a 6. helyezés minimum. Szeretnénk biztosítani azt a 6. helyet, amit ebben a szezonban végig sikerült. Ha annál is jobb eredményt érünk el, mi csak még elégedettebbek leszünk magunkkal."

Van-e már tervetek a következő szezonra? Folytatjátok együtt, vagy lesz játékosváltozás?

„Úgy gondoljuk, hogy lesz, biztosra még nem tudunk semmit sem, de idővel minden kiderül majd."

A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság - Hungarian Open 2021-22: Szuperkupa augusztus 26-27-e között kerül megrendezésre, Budapesten a Gamerlandben. Ha a helyszínen szeretnéd követni a mérkőzéseket, úgy regisztrálj nézőnek ezen az oldalon (a belépés mindenki számára ingyenes), de a találkozókat online a HungarianRLTournaments Twitch-csatornáján is élőben megtekinthetők.

A K&H MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!