HLTV Top 20: A lett lézer lett a világ 6. legjobbja

HLTV Top 20: A lett lézer lett a világ 6. legjobbja

2021-ben éppencsak felkerült a listára broky, de 2022-ben néhány elképesztő teljesítménnyel biztosította helyét a top tier AWP-sek között.

Folytatódik a HLTV Top 20 leleplezése, méghozzá brokyval – az alliterációk szerelmesei által csak lett lézernek becézett AWP-ssel – a 6. helyen. A FaZe 21 éves játékosának ez a harmadik éve a Counter-Strike mezőnyének legfelső szintjén, a tavalyi top 20-as utolsó helye után pedig sikerült szinte minden új vagy átlagos sniperen felülkerekednie éles meccsen és statisztikákban egyaránt, ami négy trófeát hozott csapatának, valamint két MVP-címet saját magának. Stábunk is látta jönni, hogy az élbolyban lesz, szinte mindenki a top 10 közepére tette őt.

broky #6

Broky egy elképesztő teljesítménnyel kezdte 2022-t, miután az IEM Katowice során 1,30-as átlag ratinggel MVP-címet, valamint élete első tier 1 trófeáját is bezsebelte. A következő tornákon ugyan lankadt a teljesítménye, de még így is MVP-címekért versenyzett a csapattársaival. Ennek köszönhetően még négy kivételesen értékes játékosi cím büszke tulajdonosa lett a nyári szünethez érve.

Az év második fele már nem volt ennyire erős, főleg az IEM Rio Majorön múlta alul önmagát – az év talán legkritikusabb pillanatában. A visszapattanás viszont erősebb volt, mint azt bárki várta volna: az elbukott BLAST Premier őszi döntő végén újabb MVP-címet szerzett, felülkerekedve a Heroic minden játékosán. A HLTV Top 20-on elcsípett 6. hely pedig remekül tükrözi a lett játékos évét. Rendszeresen szintet lépett az elit események rájátszásának egyes fordulói között, de soha hamarabb, ami igen inkonzisztens képet festett róla. A FaZe győzelmeiben látott hatása azonban páratlanná tette őt nem csak a csapatán belül, de sokszor azon kívül is. Ezen a ponton csak a várhatóan a legjobb három helyen végző s1mple, sh1ro és ZywOo jobb nála a nagy zölddel.

MERÉSZ TIPPEK

A HLTV szokásához híven megkérdezte a játékosokat, hogy 2023-ban szerintük melyik újonc fog marandót alkotni. Broky a MOUZ NXT játékosát, Jimpphatet választotta. A fiatal finn nem más, mint a méltán híres ENCE-játékos, sergej öccse és hasonlóan nagy tehetség már most, 16 évesen is. A WePlay Academy League előző szezonjában ő szerezte a második legjobb átlag ratinget, 1,28-at – kontextusképpen, az NXT 21 pályát játszott a ligában.

A HLTV TOP 20 EDDIG

20. Jame
19. yuurih
18. Spinx
17. frozen
16. b1t

15. YEKINDAR
14. huNter-
13. rain
12. blameF
11. Twistzz
10. stavn
9. kscerato
8. ropz
7. m0NESY
6. broky

Borítókép: HLTV
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!