Ezekkel a játékokkal vár az idei E3

Ezekkel a játékokkal vár az idei E3

Összeszedtük nektek hogy miért érdemes várni a hamarosan érkező rendezvényt. 

Bár köztudottan nagyon szeretjük a versenyszerűen űzött játékokat, azért mi is árgus szemmel szoktuk figyelni azokat a címeket, amik akár a bennük rejlő e-sport potenciál miatt, akár a szórakoztató történetükkel hosszan le tudnak kötni minket. Szerencsére előreláthatólag ilyen játékokból nem lesz hány az idei E3-on, ami június 12. és 14. között fog zajlani, viszont a kiadók konferenciái már pár nappal előtte elrajtolnak. 


Június 9-én 20 órától kezdődik az Electronic Arts saját eseménye, aminek középpontjában egyértelműen a Battlefield V lesz. Erről ugyan sokat megtudtunk a hivatalos bemutató alkalmával  (és ez sokaknál ki is verte a biztosítékot) , viszont a többjátékos rész még csak ezután fog következni. Ugyanakkor más játékok is meg fogják kapni azt a bizonyos rivaldafényt, így biztosan ott lesz a FIFA 19  –amivel kapcsolatban már van egy adagnyi információnk, a BioWare által serényen dédelgetett Anthem, ami 2019 egyik legnagyobb durranása lehet, és biztosan hallani fogunk az aktuális Madden, NHL és NBA epizódról. 

Másnap kicsit csörögni fog a pizsi, mire beindul az élet a Microsoft konferenciáján, ugyanis az esemény 22 órától veszi kezdetét. A tavalyi 4K-s Minecraft bejelentéshez képest mindenképpen erősebb idei felhozatalra számítunk, amire meg is van az esélyünk, hiszen már régóta azt pletykálják, hogy végre megemberelik magukat a srácok és a konzolháború miatt fontos exkluzív játékok fognak jönni az XBOX platformjára. Őszintén reméljük, hogy ez tényleg így lesz, mert eladások tekintetében nem állnak valami jól a Sony-val szemben, bár elmondásuk szerint ők másban mérik a sikert - jelentsen ez valójában bármit is.


Elsőre talán furán hangozhat, de a Microsoft egyik játékot sem jelentette be, hogy biztosan ott lesz az E3-on, ennek ellenére vannak olyan címek, amik jó eséllyel szerepelni fognak a rendezvényen a korábbi híresztelések miatt. Így láthatjuk majd az Age of Empires 4-et, amiről először tavaly augusztusban hallhattunk. Várhatóan itt is beköszön majd a vadiúj Battlefield, de ezek mellett számíthatunk az Ashen-re, az Ori and the Will of the Wisps-re, valamint a legújabb Forza-ra és –ha imáink meghallgattatnak, akkor– a Crackdown 3-ra.

Éjjeli baglyoknak kiváló program lesz a Bethesda június 11.-i konferenciája, ami hajnal fél 4-kor fog kezdődni, viszont pár ígéretes címet biztosan tartogatni fog nekünk. Az előadás leghangsúlyosabb eleme nagy valószínűséggel a Rage 2 lesz, ami –ha hihetünk az elképesztően elborult előzeteseknek fel fogja kavarni az FPS játékok állóvizét. Emellett látni fogjuk a Prey-t, az Elder Scrolls Online és a Legends, illetve a Quake Champions legfrissebb tartalmait, de a Wolfenstein 2 Nintendo Switch-re készülő változatát is megleshetjük. 


A következő a sorban a jó öreg Square Enix lesz, aki az utóbbi időszakban jobbnál jobb játékokkal lopta be magát a szívünkbe és úgy néz ki, hogy az idei E3-on is nagyot fog villantani. A június 11-én 19 órától kezdődő konferencián biztosan ott lesz a legújabb Tomb Raider - aminek előzetese rendkívül hangulatos lett, és már csomó jóságot megtudtunk róla. A Final Fantasy XV következő kiegészítői, a Kingdom Hearts 3, a képregényrajongók által ezerrel várt The Avengers Project és valószínűleg még kapni fogunk egyéb meglepetéseket is. 

Egyből utána érkezik az egyik legjobban várt program: a Ubisoft is kiteríti portékáját 22 órától, hogy együtt gyönyörködhessünk a Beyond Good & Evil folytatásában, a The Division 2-ben - amiről a bejelentés után nemrég újabb részleteket is megismerhettünk -, de jönni fog a The Crew 2, valamint az Assassin's Creed, a For Honor és a Rainbow Six: Siege is megkapja a maga vadiúj tartalmait. 


Szerencsére a konzoltulajdonosok is meg fogják kapni a magukét, hiszen június 12-én hajnali 3-kor jön a Sony konferenciája, ahol két nagyágyú biztosan ott lesz: a The Last of Us 2, az általunk is előszeretettel emlegetett Spider-Man, illetve a Metal Gear sorozatot maga mögött hagyó Hideo Kojima legújabb játéka, a Death Stranding. Emellett pletykálják, hogy az elképesztően szép Days Gone is ott lehet, ahogy az októberben érkező Rockstar fenegyerek, a Red Dead Redemption 2 is. 

Ugyanezen a napon 18 órától vár minket a Nintendo Direct; ez valószínűleg jelentősen kevesebb embert fog érdekelni, mint az összes többi, –pedig a Nintendo játékai rendszerint kiemelkednek a tömegből. Így látni fogjuk a Super Smash Bros-t, a platform exkluzív szerepjátékának számító Project Octopath Traveler-t, valamint Kirby és Yoshi is megkapja majd a maga játékát.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!