HLTV Top 20: Már nem NiKo a világ legjobb riflere

HLTV Top 20: Már nem NiKo a világ legjobb riflere

NiKo valamelyest visszaesett a korábbi évekhez képest, amit főleg a nagy meccseken lehetett kiszúrni.

Folytatódik a HLTV Top 20 leleplezése, méghozzá azzal a NiKóval, aki immáron zsinórban hetedjére kerül a világ legjobbjai közé. A boszniai sztár rifler azonban hosszú idő után először nem a legjobb a szerepében. Ugyanis csak az ötödik lett a HLTV listáján, amiből nem nehéz kitalálni, hogy Ax1Le a Cloud9-ból megelőzte őt 2022-ben.

NiKo #5

NiKo – és úgy általában a G2 Esports – számára 2022 messze volt a tökéletestől. 2021 után a cseréikkel úgy gondolták, a világ legjobb csapata címért fognak küzdeni. Ehelyett csak az év első és utolsó versenyén jutottak el a fináléig, de csak utóbbit nyerték meg. Persze ez még így is nagy dolog volt, előtte 1092 napon át nem emelt CS:GO-trófeát a magasba G2-játékos.

2022-ben öt tornán lett kivételesen értékes játékos, az IEM Katowicén majdnem MVP lett úgy, hogy kikaptak. Az év során ő szerezte a második legjobb ratinget a meccsre gyakorolt hatása alapján (1,31) és első volt körönkénti sebzésben (87,2). Az év során játszott összes kör 15%-ban ő szerezte az első fraget és az összes rifler közül kiemelkedve ő érte el a legtöbb multifrag kört (19,5%).

Az év végi számok alapján tehát nem lehet azt mondani, hogy NiKo miatt nem nyertek hamarabb tier 1 versenyt. Tény és való, valamelyest visszaesett a korábbi évekhez képest, amit főleg a nagy meccseken lehetett kiszúrni. De az 1,17-es ratingje ilyen mérkőzéseken még mindig kiemelkedő annak ellenére is, hogy már közel sem páratlan.

MERÉSZ TIPPEK

A HLTV szokásához híven megkérdezte a játékosokat, hogy 2023-ban szerintük melyik újonc fog marandót alkotni. Brokyhoz hasonlóan NiKo is a MOUZ NXT játékosát, Jimpphatet választotta, aki 16 éves kora ellenére már most hatalmas tehetségnek és erőnek számít, az akadémia liga egyik legjobbja.

A HLTV TOP 20 EDDIG

20. Jame
19. yuurih
18. Spinx
17. frozen
16. b1t

15. YEKINDAR
14. huNter-
13. rain
12. blameF
11. Twistzz
10. stavn
9. kscerato
8. ropz
7. m0NESY
6. broky

5. NiKo

Borítókép: HLTV
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!