HLTV Top 20: Bejött HObbit jóslata, Ax1Le felért a csúcsra

HLTV Top 20: Bejött HObbit jóslata, Ax1Le felért a csúcsra

Néhány statisztikában még s1mple-t és ZywOo-t is felülmúlta az orosz játékos!

Folytatódik a HLTV Top 20 leleplezése, méghozzá 2022 legjobb riflerével, Ax1Le-lal. HObbit már szeptemberben megjósolta egy interjúban, hogy így lesz, Ax1Le pedig nem hagyta cserben a kazahot. A sokáig trónjáról letaszíthatatlannak tűnő NiKót felülmúló 20 éves orosz elképesztő évet tudhat maga mögött, teljesítményeit pedig nem csak online csodálhattuk, mint tettük azt 2021 tavaszán, hanem az év legnagyobb LAN eseményeinek rájátszásában!

Ax1Le #4

Ax1Le még Gambit-játékosként kezdte az évet, ám az orosz-ukrán háború miatt tavasszal a teljes csapat és stábjuk a Cloud9-hoz igazolt át. Bár a háború negatívan hatott a játékosok életére, így Ax1Le teljesítménye is átlagosabb volt ebben az időszakban. A nehéz helyzet teljesen azért nem állította meg a csapatot abban, hogy a legmagasabb szinten küzdjenek. A Cloud9 érkezése után pedig hamar visszatért Ax1Le év eleji formája, aminek köszönhetően megnyerték első LAN-jukat Dallasban, ő maga pedig MVP lett, megelőzve sh1rót is a versenyben.

Ami pedig a HLTV Top 20-as listáján elért 4. helyet illeti, Ax1Le egyszerűen jobb volt minden riflernél 2022-ben a nagy meccseken. Minden eseményen, amin részt vett, minimum az értékes játékosok között tartották őt számon. De több kiemelkedően értékes játékos besorolást is begyűjtött olyan eseményeken, ahol a döntőig sem ért el.

A nagy meccses értékelései alapján egyedül ZywOo volt jobb nála tavaly, ratingben pedig meg is előzte ebben a környezetben a franciát, de még s1mple-t is! Ebben nagy szerepe volt annak, hogy a Cloud9 volt hónapokig az egyetlen csapat, akik meg tudták verni a FaZe-t. A listán feljebb viszont nem volt hely neki, mert sh1ro, ZywOo és s1mple összeségében erősebb évet hoztak össze minden más statisztikában.

MERÉSZ TIPPEK

A HLTV szokásához híven megkérdezte a játékosokat, hogy 2023-ban szerintük melyik újonc fog marandót alkotni. Ax1Le meglepő módon nem a saját régiójának valamelyik nagy tehetségét választotta ezúttal, hanem – kscerato és yuurih példáját követve – nqz-t. A 17 éves brazil AWP-s nemrég csatlakozott egy csere részeként a 00Nationhöz a 9z-ből, ahol AWP-sként bizonyíthat try helyén olyan legendás játékosok mellett, mint TACO és coldzera.

A HLTV TOP 20 EDDIG

20. Jame
19. yuurih
18. Spinx
17. frozen
16. b1t

15. YEKINDAR
14. huNter-
13. rain
12. blameF
11. Twistzz
10. stavn
9. kscerato
8. ropz
7. m0NESY
6. broky

5. NiKo
4. Ax1Le

Borítókép: HLTV
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!