Ha nincs s1mple, jó lesz electronic is - HLTV Top 20

Ha nincs s1mple, jó lesz electronic is - HLTV Top 20

Az első Na'Vi játékos a legjobbakat felvonultató 2020-as listán, de vélhetően nem az utolsó.

Elérkeztünk a Top 5-höz, azokhoz a játékosokhoz, akik a HLTV szerint tavaly tényleg kihoztak magukból mindent és akik között csak néhány apróság döntötte el a párharcokat. A tavalyi év 5. legjobb játékosa pedig nem más, mint electronic, akit egyfajta s1mple helyettesítőnek is tekinthetünk.

Persze Denis "electronic" Sharipov inkább AK-val és M4-gyel parádézik, ritkán veszi el az AWP-t s1mple-től, de az biztos, hogy ha nem az ukrán mesterlövész, akkor electronic cipeli a hátán a Na'Vi-t. Emlékezzünk csak vissza az ESL Pro League 12. szezonjának európai divíziójára. A Na'Vi a Heroic-kal nézett szembe az elődöntőben, electronic pedig élete mérkőzését játszotta. 54-20-as K/D aránnyal zárta a meccset, ehhez pedig egy 1.85-ös HLTV értékelés társult, amitől magasabbat korábban még sosem ért el.
Pedig nem egy friss játékos már ő sem. 2015 óta látjuk őt a profik között, igazán viszont csak 2016 második felében figyelt fel rá a világ. Akkor már a FlipSid3 Tactics csapatát erősítette és olyan versenyeken játszott, mint a DreamHack Open Lipcse, amit 2016-ban meg is nyertek. Az ELEAGUE bostoni és a PGL krakkói Majorén is részt vett a FlipSid3 színeiben, de rendre alulmaradtak a legnagyobbakkal szemben.
Nem sokkal később, 17 éves korában ajánlatott kapott a Na'Vi-tól, amit persze el is fogadott, igaz a FlipSid3 nem adta őt könnyen. Annyira jól sikerült electronic Na'Vis bemutatkozása, hogy első versenyüket, a DreamHack Open Wintert meg is nyerték. Electronic itt már 1.17-es HLTV értékeléssel zárt. A többi pedig már szinte történelem. A Na'Vi szinte minden nagy versenyen ott volt az utóbbi években és bár voltak nehéz időszakaik, electronic nem csak tartani tudta a teljesítményét, de folyamatosan fejlődött is. Mára már tényleg a csapat egyik legjobb játékosa lett, akiről s1mple miatt sokszor elterelődik a figyelem, pedig parádés megoldásaival sokszor még rajta is túltesz.
Nem először jutott fel a HLTV Top 20-as listájára. 2018-ban a 4., 2019-ben a 6. helyre választották őt. Tavaly pont a kettő közé, az 5. pozícióra lőtte be magát, köszönhetően annak, hogy egész éves statjait nézve 81.8-as átlagos, körönkénti sebzése volt és bár nem ő az entry a Na'Vi-nál, még így is sokszor szerezte meg csapatának a kezdeti emberelőnyt. A CT oldali játéka neki is erősebb volt, 1.22-es értékelést ért el, de nem kellett aggódnia támadóként sem.

2020-ban olyan címekhez segítette hozzá csapatát, mint az IEM Katowice versenyén aratott győzelmük, vagy az EPl 12. szezonjában és az IEM Pekingen is elért második helyük. 

2020 legjobb 20 játékosa a HLTV szerint:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!