Nem érez magán extra terhet a Budapest Five, de az 1. hely a cél a K&H MNEB-HO Szuperkupán

Nem érez magán extra terhet a Budapest Five, de az 1. hely a cél a K&H MNEB-HO Szuperkupán

Ott fejezné be a szezont a csapat, ahol elkezdte. 

2022. augusztus 26-27-e között kerül megrendezésre a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság – Hungarian Open 2021-22: Szuperkupa offline döntője a Gamerlandben. 12 csapat küzd meg a kétnapos tornán az 500 000 forint összdíjazású, szezon végi tornán, melyért az együttesek közel 1 évet küzdöttek.

A tornán a ponttáblázat első 10 helyezettje automatikusan ott lehet, míg további 4 csapat egy online, vigaszágas-kieséses rendszer pótselejtezőn csaphatott még össze a hátralévő két férőhelyért. A versenyt megelőzően minden résztvevő csapatot megkerestünk 1-1 interjúval, az eddigieket alább olvashatjátok:

Utolsó interjúnkban a ponttáblázat 1. helyén záró Budapest Five állt rendelkezésünkre. Az együttes az őszi szezont követően hajszál híján a tavaszi szezonban is bajnoknak mondhatta magát, de végül be kellett érnie az ezüstéremmel, a ponttáblázaton azonban így is 1. helyen zárt. A csapat tagjai:

  • Meshinn
  • Negsy
  • ProFessorvF
  • Balix (csere)

Sokáig tetemes előnnyel vezettétek a ponttáblázatot, a végére pedig közel 2000 egységgel megelőzve az MTK-t ti gyűjtöttétek össze a legtöbbet a teljes év alatt, ehhez gratulálunk! Esetleges szerényebb eredménnyel is beérte volna a csapat, vagy mindenképpen ez volt a kitűzött cél, hogy nemcsak a kvalifikációt szeretnétek elérni, hanem a legtöbb pontot is gyűjtve mellé?

„A pontokat nem igazán szoktuk nézni, minden kupán az első hely a célunk, ez a pontrendszer pedig csak azt bizonyítja, hogy jó úton járunk. Persze örülünk is az ezzel járó első helyen való kiemelésnek a Szuperkupán."

A Tavaszi Döntő döntőjét a 21. mérkőzés hosszabbításában, míg a július 9-i Junior Kupát 14 mérkőzéses döntőben vesztette el a csapat. Mennyire fáj bármely vereség is, van-e bármi, amit ezekből a találkozókból tanult a csapat?

„A Tavaszi Döntős volt az igazán fájó, mert rengeteg egyéni hibából adódóan veszítettük el. Viszont a Junior Kupa elvesztése egyáltalán nem fájó, inkább a többi csapatnak lehet félelmetes, mire vagyunk képesek egy utolsó percben összeszedett mix csapattal is. Ezúton is külön köszönet SieO-nak és Nbikának a beugrásért!"

Van-e rajtatok bármilyen nyomás? Többszörös magyar bajnokok vagytok, ha akár csak a 2v2, akár a 3v3 szezonokat vesszük figyelembe, tesz-e ez rátok extra terhet a Szuperkupára hangolódva?

„Az alap LAN-hangulatnak a nyomásán kívül, nincs rajtunk semmiféle extra teher. Tudjuk mire vagyunk képesek, nem véletlenül uraljuk a szcénát már évek óta. Nem ez volt életünk szezonja, de itt az idő pontot tenni a végére a Szuperkupán és újra felállni oda ahonnan kezdtük."

Milyen céllal vágtok neki a Szuperkupának, mi az az eredmény, amit mindenképp el szeretnétek érni a versenyen?

„Csak az első hely a cél, minden más helyezés egy vereséggel érne fel."

Van-e már tervetek a következő szezonra? Folytatjátok együtt, vagy lesz játékosváltozás?

„Erre nem tudunk válaszolni most, majd kiderül, mit hoz még a jövő."

A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság - Hungarian Open 2021-22: Szuperkupa augusztus 26-27-e között kerül megrendezésre, Budapesten a Gamerlandben. Ha a helyszínen szeretnéd követni a mérkőzéseket, úgy regisztrálj nézőnek ezen az oldalon (a belépés mindenki számára ingyenes), de a találkozókat online a HungarianRLTournaments Twitch-csatornáján is élőben megtekinthetők.

A K&H MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!