Ismerd meg 2018 legjobban várt játékait!

Ismerd meg 2018 legjobban várt játékait!

Ez az év még rengeteg ígéretes címet tartogat számunkra. 

Jó pár időszakot megéltünk már a játékipar történelmében, de az biztos, hogy ennyire kemény hónapok ritkán vannak, mint amilyenek szeptembertől kezdve várnak minket. Ugyanis mind a konzol-, mind a PC tulajdonosok készíthetik a pénztárcáikat: olyan játékok jönnek, amik garantáltan hosszú időre le fognak kötni minket. Össze is szedtük nektek azt a hét címet, amikkel szinte biztos, hogy nem lőhettek mellé. 

1.) Spider-Man (szeptember 7.)



A PlayStation 4 tulajdonosok már régóta el vannak halmozva jobbnál jobb exkluzív címekkel, ám úgy néz ki, hogy szeptemberben egy újabb ígéretes alkotás érkezik közéjük. Ez lesz a Spider-Man, ami teljes mértékben hű kíván maradni a Marvel által megteremtett univerzumhoz; viszont egyúttal nem csak a szuperhős Pókemberre, hanem a civilben lófráló Peter Parkerre is fókuszál. 

A történet szerint főellenfelünk Mister Negative lesz, de mellette jó pár közismert ellenfelünk is vissza fog térni. Külön öröm, hogy egy hatalmas játékteret fogunk kapni, ahol kedvünkre lengedezhetünk, tetszetős szerkókat szerezhetünk be és a szerepjátékos elemek kedvelői is örülhetnek, hiszen rengeteg különleges képességet nyithatunk majd meg.

2.) Shadow of the Tomb Raider (szeptember 14.)



Lara Croft legsötétebb óráit fogjuk átélni a PC-re, XBOX ONE-ra és PlayStation 4-re érkező Shadow of the Tomb Raider-ben, ami a készítők állítása nem csak a legszebb, hanem a franchise legnehezebb epizódja lesz. Ráadásul a kb. 15 órát felölelő alapsztori végigjátszása után sem fogunk unatkozni; 7 hónapon keresztül havi egy új DLC-t fogunk kapni, ami tovább bővíti a rendelkezésre álló lehetőségeket. 

Az már biztos, hogy –ha sikeresen vesszük az elénk gördülő akadályokat, megállítjuk a maják által megjósolt világvégét, miközben igazi dzsungelharcosként válogatott eszközökkel teszünk rendet az ellenség soraiban. Ha pedig előrendeljük a játék bármelyik változatát, a fenti premierhez viszonyítva két nappal hamarabb vághatunk bele Lara legújabb kalandjába.

3.) Assassins Creed: Odyssey (október 5.)



Az idei E3 egyik legkellemesebb pillanatát a Ubisoft konferenciáján élhettük át, amikor bejelentették, hogy októberben érkezik PC-re, XBOX-ra és PlayStation 4-re az Assassins Creed: Odyssey, ami az ókori Görögországba fog elkalauzolni minket. Eddig nem látott lehetőségként már a játék elején kiválaszthatjuk, hogy női vagy férfi karakterrel szeretnénk belevágni a kalandba, amiben segítségünkre lesz nagyapánk, Leonidász törött lándzsája is.

Visszatérnek a Black Flag-ből szeretett hajócsaták, hatalmas bebarangolható univerzumot fogunk kapni és szerepjátékos elemeket is érkezni fognak a soron következő epizódban. Ezek mellett a harcrendszer is sokkal gördülékenyebb lesz és feleletválasztós párbeszédekkel kedvünkre alakíthatjuk majd a történetet. 

4.) Call of Duty: Black Ops 4 (október 12.)



Ritka az olyan pillanat, amikor teljesen lázba jövünk egy Call of Duty epizódtól, de a Black Ops 4 rendesen megdobogtatta a szívünket, amikor az Activision által szervezett hivatalos eseményen bejelentették. A megszokott egyjátékos kampánynak búcsút inthetünk, bár kapni fogunk solo küldetéseket, amik a Black Ops második és harmadik közötti időszakban fognak játszódni. 

A trendeknek megfelelően Blackout néven saját battle royale módot fogunk kapni, ami akár 1500-szor nagyobb területen fog zajlani, mint egy átlagos Call of Duty pálya. Egyúttal visszatér a kooperatív zombimód, a többjátékos mód elképesztően intenzív harcokkal vár minket és a csapatmunka minden eddiginél fontosabb lesz. És már nem is kell sokat aludnunk, hiszen augusztusban érkezik a Black Ops 4 bétatesztje. 

5.) Battlefield V (október 19.)



Most már biztos, hogy végre visszatérünk a második világháborúba, ahol eddig nem látott történeteket élhetünk majd át a DICE és az EA párosának köszönhetően. Klasszikus és vadiúj játékmódokat egyaránt kapni fogunk, újra lesz kooperatív lehetőség, aminek hála 4 játékos együtt göngyölítheti fel a sztorit, külön kollekcióba rendezhetjük az általunk megszerzett cuccokat, és már nem kell majd premium pass-t vennünk azért, hogy megkapjuk a legújabb tartalmi bővítéseket, amik innentől kezdve ingyenesek lesznek. 

Azt is megtudtuk, hogy újdonsült helyszíneken izgalmas csatákban vehetünk majd részt, egyedi fejlődési rendszert kapunk és az eddigi legdurvább többjátékos játékélményben lesz részünk. Aki pedig szereti az egyjátékos kampányokat, az a War Stories szekcióban találhatja meg a számítását.

6.) Red Dead Redemption 2 (október 26.)



Amikor a Rockstar Games alkot valami újat, arra az egész játékosvilág odafigyel. Főleg, ha olyan történetet tesz le az asztalra, mint a Red Dead Redemption 2, ami idén simán behúzhatja az év játéka címet. Ugyan egyelőre PC-s verzióról még nincs hír, de a PlayStation- és az XBOX-tulajdonosok örülhetnek, hiszen rengeteg érdekes karakterrel megtűzdelt előzménysztorit fogunk kapni, amiben számtalan tennivaló lesz. 

Így, ha úgy tartja kedvünk, vadászaton vehetünk részt, horgászhatunk, kocsmákban pókerezhetünk, bankokat, vagy éppen vonatokat rabolhatunk ki és akár több karakter bőrébe is belebújhatunk. Azt meg már mondani se kell, hogy rengeteg drámai fordulatban lesz részünk, miközben egy csoportnyi fejvadász lohol a nyomunkban. 

+1.) Just Cause 4 (december 4.)



Végigjátszottad az összes eddig megjelent akciójátékot, de még mindig túlteng benned az adrenalin? Akkor érdemes egy próbát tenned a Just Cause negyedik részével, ami az eddigi epizódokhoz hasonlóan őrülten jó jelenetekkel és extrém megmozdulásokkal csal majd mosolyt az arcunkra. Kedvenc kampónk testreszabható formában tér vissza, még több eszközt kapunk a rombolásra és a nagybetűs hangulat ismét vissza fog köszönni a képernyőn. 

Mikulás előtt pont jó kis szórakozás lesz, ami annak ellenére is igaz, hogy többjátékos mód nem lesz benne. De egy hangulatos egyjátékos címnél ez cseppet sem érdekel minket, nemigaz?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!