Ismét második az ukrán fenegyerek - HLTV Top 20

Ismét második az ukrán fenegyerek - HLTV Top 20

A NA'Vi sztárjának most is meg kellett elégednie a második hellyel.

A 2020-as Top 5-höz érkezve már aligha lehetett kétségünk afelől, hogy idén is a s1mple, ZywOo, device hármas lesz a virtuális dobogón. Csak az volt kérdés, hogy vajon milyen sorrendben állhatnak majd fel rá? Device lett a bronzérmes, egy napnyi szünet után pedig eldőlt az első két hely sorsa is.

A Na'Vi ukrán fenegyereke, Aleksandr "s1mple" Kostyliev szerezte meg az ezüstérmet, összességében már másodjára ért el idáig s1mple. Pedig pár évvel ezelőtt nem biztos, hogy sokan gondolták volna, hogy ekkora nagy sztárjátékos lesz.

Hírhedten rossz és kezelhetetlen viselkedésű játékos volt, nyugodtan mondhatjuk azt is, hogy végtelenül toxic. 2014-ben, 16 évesen már sok szem szegeződött rá, de az első igazán nagy csapata csak egy évvel később érkezett, a HellRaisers személyében. Akkoriban nem sokan jósoltak nagy jövőt s1mple-nek, bár a tehetsége megvolt, egyszerűen nem volt meg benne a pontos, precíz, higgadt sportolói magatartás.
A HR-ben sem maradt meg sokáig, egy-két meccsre ugrott csak be, később viszont biztos szerződést kapott a FlipSid3-tól. Itt már egy érettebb, sokkal higgadtabb s1mple játszott, aki már csak irtózatos tehetségével és megmozdulásaival került be a hírekbe. 

2016-ban aztán éles váltás jött a karrierjében, átigazolt a Liquidhez, a világ másik oldalára. Ott vált igazán nagy sztárrá s1mple, a Liquid színeiben szerezte meg első komoly győzelmeit és a Liquid színeiben játszotta első Major tornáját is. Szinte teljesen levetkőzte korábbi, gyerekes viselkedését és ekkor már mindenki a világ legjobbjai között tartotta számon.
Nem sokkal később pedig kezdetét vette a Na'Vis időszak, ami azóta is tart. Sok hullámvölgyet megjárt már azóta s1mple és a Na'Vi, egy valami viszont biztos volt. S1mple 10-ből 9 alkalommal a hátán tudja cipelni akár az egész csapatot. Nem véletlenül született meg a "No s1mple, no party" mém, igaz, 2018-ban felért a HLTV ranglista csúcsára is, akkor őt választották az év legjobb játékosának.

Tavaly pedig a már megszokott s1mple-t láthattuk, kicsit talán több hibával, mint korábban, de így is lehengerlő teljesítménnyel. 1.30-as egész éves HLTV értékelés, 85.5-ös sebzés körönként, +1125-ös K/D arány, a nyitópárharcok 65%-át ő nyerte és ő volt a tavalyi év legerősebb CT játékosa is.

2020 legjobb 20 játékosa a HLTV szerint

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!