Year of the Dragon megacikk: minden információ egy helyen a Rise of Shadows-ról

Year of the Dragon megacikk: minden információ egy helyen a Rise of Shadows-ról

Minden fontos információt és hasznos elemzést összegyűjtöttünk egy helyre, sőt még nyerhettek is a LvL Up csapat jóvoltából!

A várva várt pillanatig már csak egyet kell aludnunk, hiszen a standard rotáció és a Rise of Shadows kiegészítő élesítése holnap 19:00-kor végre megtörténik. Az elmúlt hetekben az Esport1 és a Lvl Up Esport közösen dolgozott azon, hogy a változások minden aspektusát megismerjétek magyar nyelven, profi és fun aspektusból is, legyen szó lapokról, deckekről vagy általános információkról. Ebben a cikkben mindent összeszedtünk, amit érdemes tudni, beleértve a videós és szöveges elemzéseinket, valamint azokat a hasznos tudnivalókat, amikkel ingyen tudtok lapokat, illetve dustot szerezni!

Ha nem szerettek olvasni, akkor itt hívnánk fel a figyelmeteket arra, hogy a LvL Up csapata a mai és a holnapi nap során is élő streammel készül nektek a launchra. A mai nap során 21:00-tól tapadjatok a képernyők elé, hiszen a csapat és egy meglepetésvendég nem csak a metát jósolja meg, hanem theorycraftol is deckeket, amiket azonnal kipróbálhattok majd holnap este.
Ezek után holnap 19:00-tól, vagyis az évforduló után azonnal jelentkezünk paklinyitogatós és gameplay tartalommal, azaz ha esetleg ti nem tudtatok valamit kipróbálni, akkor itt szórakoztató kommentárral megnézhettek egy csomó új archetípust. Ráadásul ezt egy nyereményjátékkal is egybekötjük, ha helyesen tippelitek meg a Robág által nyitott Legendaryk számát, akkor számítógép-perifériákat nyerhettek!

A streamet mindkét nap itt érhetitek el:

Nézd meg a LvL Up csapat élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

Általános tudnivalók

Először is a sárkány évével kapcsolatban a Classic és The Witchwood szettek részét képező, ugyanakkor Hall of Fame-be került lapokról kell megemlékezni.

Nagyon fontos, hogy ha még nem rendelkeztek ezekkel a lapokkal, akkor mindenképp gyártsátok le őket holnap 19:00 előtt, ugyanis ez a befektetés garantált hasznot hoz. Ha van elég dustotok, akkor pedig mindenképp aranyban gyártsátok le a kollekciótok részét eddig nem képező lapokat, hiszen ekkor extra profit üti a markotokat. Amennyiben tudjátok, hogy bizonyos, kirotáló lapokat nem akartok majd használni Wildban, akkor ez azon ritka esetek egyike, amikor ezeket a lapokat érdemes betörni azért, hogy a HOF-lapokat legyártsátok ingyen profitért. A témáról még többet olvashattok itt!

Egy ingyenes Aréna runt is könnyen szerezhetünk a rotációval, mindössze annyi a dolgotok, hogy nem fejezitek be az éppen aktuális Arena runt, vagyis amint elértek 2 vereségig, abbahagyjátok a játékot. Részletesebben itt olvashattok az így megszerezhető ingyen aréna ticketről!

A kiegészítő megjelenésekor 12 ingyen kártyacsomag is üti a markotokat 5 küldetés teljesítésével, így mindenképp hagyjatok egy szabad helyet az új küldetésnek, ha szeretnétek kimaxolni az ingyenes tartalmakat!

Ne felejtsük el azt sem, hogy már ebben a pillanatban is játszhatunk egy ingyenesen kapott RoS Legendary-val, Archmage Vargoth-tal. Ha még nem léptetek be a játékba, akkor már csak miatta érdemes, mivel egy használható, fun lapról van szó. Emellett 3 új hátlap is megszerezhetővé vált!

Azok is profitálhatnak a spórolásból, akik sok aranyat tudtak összegyűjteni az utolsó pár hónapban, a RoS pakkok megvásárlása mellett több tippel is tudunk szolgálni nektek az arany hasznos és hatékony elköltésére:

Ezen kívül még több ingyen value-t tudtok kiszedni a játékból ha a felsorolt lépéseket végrehajtjátok!

FONTOS: Az első pár napban semmit ne craftoljatok, ha csak véges dust áll a rendelkezésetekre, inkább várjatok legalább 1 hetet a lapgyártással, mivel ami az első nap jó, az ritkán él meg hasonló sikereket később, egy beállt metában is. A türelem ebben az esetben hosszútávú value-t teremt!

Új kártyák

Természetesen a legnagyobb attrakciót most is a 135 új kártyalap jelentette. Ha kíváncsiak vagytok mindre, akkor ezen az oldalon végigpörgethetitek őket:

Természetesen új mechanikákat is kaptunk, részletesebben itt írtunk a Twinspellről, a Lackey-kről, a Scheme spellekről és a Callback kártyákról.

Ugyanakkor, ha részletesebben is kíváncsiak vagytok arra, hogy az egyes kártyák mennyire is erősek, illetve milyen szinergiákat lehet felfedezni, akkor nézzétek meg az összes lap elemzését, profiktól, magyarul, videós formában. A LvL Upos srácok több, mint 2 és fél órányi anyagot vettek fel eddig és az utolsó reveal streamben felfedett adag még kedden fog érkezni. A videókat itt éritek el.

Egyes kártyákról Hulkeinstein és Wuncler hosszabb értekezést is megosztott, így ha olvasnátok Kalecgosról, Heistbaron Togwaggle-ről, a Sludge Slurperről, Vereesa Windrunnerről, Madame Lazulról, Arch-villain Rafaamról és további lapokról, akkor mindenképpen keressétek fel az oldalaikat.


Ezen kívül mélyebb, tényleg kompetitív szintre való részletes elemzéseket is olvashattok például a Togwaggle által adott Zarog’s Crownról, vagy az Arcane Dynamoból megszerezhető varázslatokról.


Végül a közvélemény szerint előzetesen legerősebb és leggyengébb kártyákról is szót ejtettünk.

Deckek és theorycrafting

Végül, de nem utolsó sorban természetesen előretekintünk és az elméletet gyakorlatba is átültettük, hogy a lehető legfelkészültebbek legyetek a szembe jövő paklikkal és metával kapcsolatban. Először is Classonként megvizsgáltuk hogy mi tűnik el, mi maradhat életben és milyen kártyákat kell pótolni:

A Warlock, Druid és Priest elemzései hamarosan érkeznek. Ezeket az elemzéseket alapul véve fogják a ma esti streamben végigvenni a srácok, hogy milyen új paklik lehetnek a metában. Ha pedig nem bírtok estig várni, akkor már pár Theorycraft-ötletről mi is beszámoltunk. Továbbá nem szabad elfelejteni a Holló évében ritkábban használt, ugyanakkor önmagukban még mindig erős lapokat sem.

+1: Végül, de nem utolsó sorban a WoW lore kedvelőinek is kedveskedtünk és az új kiegészítő apropóján. Néhány ikonikus Legendary lap, mint Kalecgos, vagy Archmage Vargoth történetét ismerhetitek meg.

Ne feledjétek tehát, hogy hétfőn ÉS kedden is várunk titeket az évfordulót ünneplő streamekkel, továbbá ha további ilyen energiát nem kímélő és a LvL Uposok véleménye szerint minőségi contentből többet is szeretnétek látni, akkor ne felejtsétek el támogatni őket az FB oldalaik követésével. Záporozzanak a like-ok Hulkeinstein, Wuncler, Robág, CsGy és a LvL Up Esport csapat oldalára!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!